Chinezen profiteren van groei ECT

Het Rotterdamse containeroverslagbedrijf ECT heeft in 2010 rond de zeven miljoen TEU overgeslagen. Dat is bijna 20 procent meer dan in 2009 en 10 procent boven het recordjaar 2008 toen de teller op 6,3 miljoen TEU bleef steken.

De groei is niet zo verwonderlijk. ECT is onderdeel van de Chinese Hutchison-groep. Gezien het feit dat de Chinezen steeds verder in de Rotterdamse haven oprukken, profiteert het containeroverslagbedrijf daar zeker van.

t

President-directeur Jan Westerhoud signaleert wel dat de groei de laatste weken van 2010 is stilgevallen: ‘Na de eerste negen maanden zaten we nog op bijna 25 procent, daar hebben we het laatste kwartaal flink op ingeleverd.’ Behalve de afvlakkende economische groei is ook het winterweer daar volgens hem debet aan. ‘Aan de landkant hebben we het proces een paar keer stil gezet, mogelijk is daardoor lading weggelekt.’

Ook de Rotterdamse haven boekte een topjaar en is inmiddels de crisis voorbij.

Lees ook:Nederland groeit in kielzog van Duitse economie
Lees ook:Overslag haven Rotterdam 1e kwartaal stabiel
Lees ook:Schuldencrisis treft industrie Eurozone
Lees ook:Overslag Rotterdamse haven op zelfde niveau als vorig jaar
Lees ook:Groei MKB-metaal zet niet door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.