Vijandig bod op Draka redt Chinezen

Een vijandig bod van Xinmao lijkt voor de Chinezen nu nog het enige redmiddel om Draka in handen te krijgen.

Het bedrijf moet formeel uiterlijk 14 februari een bod ter goedkeuring bij de AFM neerleggen, maar komt in tijdnood omdat de vereiste goedkeuring van de Chinese overheid er nog steeds niet is. Bovendien is er onzekerheid over de financiering  – al zou dat volgens Xinmao wel goed zitten.

Het bod van het Italiaanse Prysmian geldt tot begin februari. Reden waarom de Nederlandse kabelaar voor 26 januari een aandeelhoudersvergadering heeft uitgeschreven. Hoogstwaarschijnlijk kiest Draka dan voor de Italianen.

Tenzij de Chinezen met meer garanties komen. Anders is de overname voor Prysmian een gelopen race en heeft Xinmao het nakijken. Dat is tenminste als Centaurus aan de zijlijn blijft staan. Het hedgefonds, dat recent een belang in Draka verwierf, liet al eerder van zich horen en vindt dat Xinmao meer tijd moet krijgen.

Lees ook:D day voor Draka
Lees ook:Xinmao jokte over Draka
Lees ook:Prysmian-deal Draka bijna rond
Lees ook:Draka in de lift
Lees ook:Geen concurrerend bod op Draka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.