Overname Draka krijgt Europees staartje

De beoogde overname van Draka door het Chinese Xianmao dan wel het Italiaanse Prysmian waar de Nederlandse kabelaar zelf voor opteert, krijgt nog een Europees staartje.

Na eerdere waarschuwingen van Euro-commissaris Antonio Tajani dat Europa bedrijven beter moet beschermen, pleit hij nu voor navolging van het Amerikaanse systeem dat toeziet op buitenlandse investeringen.

Dat zou intellectuele eigendommen en andere activa van Europese bedrijven moeten beschermen en voorkomen dat hun concurrentiepositie wordt aangetast.

Nadat Tajani dit eerder zei tegen de Franse televisiezender LCI, herhaalde hij zijn oproep in een interview met de Duitse zakendagenblad Handelsblatt.

Er zou een instantie moeten komen die de Chinese overnames in de Europa in de gaten houdt, met name die van Europese bedrijven met sleutelposities in de technologiesector. ‘Natuurlijk is het de Chinese bedrijven te doen om rendabele investeringen, citeert Sync vandaag Tajani. ‘Maar er zit ook strategisch beleid achter en daar zou de Europese politiek op moeten reageren.’

Lees ook:Draka wordt politiek issue
Lees ook:Draka bewijst noodzaak invloed EU
Lees ook:Overname Draka nu officieel
Lees ook:Duitsland is booming
Lees ook:Draka geen onderwerp van gesprek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.