China bemoeit zich niet met bod op Draka

De Chinese overheid zit niet achter het bod van Xinmao op Draka, stelt EZ-minister Maxime Verhagen.

Dit schrijft de Engelse TelecomPaper, een toonaangevende online daily voor professionals in de telecom. Verhagen wimpelt volgens het stuk ook de bezwaren weg van de inmiddels afgehaakte bieder Nexans die in een brandbrief aan de Europese Commissie vreesde voor technologieverlies en ondermijning van de Europese concurrentiekracht.

t

Volgens de auteur meent de minister dat Nederland per saldo meer baat heeft van open grenzen dan van het beschermen van onze economie tegen overnames uit het buitenland.  Dat Nederland al veel zaken met China doet, bleek volgens de bewindsman ook een argument.

Internationaal wordt er veel over Draka geschreven, nu vooral over het hedgefonds Centaurus dat sinds kort  5,21 procent van de Draka-aandelen heeft en daarmee relatief makkelijk denkt de verwachte overnamepremie te kunnen incasseren. Centaurus mengde zich al direct in de overnamestrijd door te stellen dat Xinmao meer tijd moet krijgen om het bod op Draka verder uit te werken.

Alhoewel Xinmao wel de financiering rond heeft, is er nog geen toestemming van de Chinese autoriteiten. Mede door die onzekerheid geloven beleggers niet in een Chinese overname.

Draka heeft inmiddels voor Prysmian gekozen en belegt in januari een aandeelhoduersvergadering.

Lees ook:Gevecht om Draka nog niet gestreden
Lees ook:Centaurus trekt zich terug uit Draka
Lees ook:Vijandig bod op Draka redt Chinezen
Lees ook:Uitstel van executie voor Draka – update
Lees ook:Strijd om Draka gestreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.