Gevecht om Draka nog niet gestreden

Centaurus heeft nog maar nauwelijks een aandeel in Draka en laat nu al van zich horen. Het hedgefonds vindt dat Xinmao meer tijd moet krijgen om het bod op Draka verder uit te werken. Centaurus heeft een belang van 5,21 procent genomen. Dit bleek  uit een door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gepubliceerde melding.

Draka heeft laten weten met alle aandeelhouders te praten, dus ook met Centaurus. Een woordvoerder van de kabelaar gaf geen commentaar op de opmerking dat Xinmao meer tijd voor het overnamebod moet krijgen.

t

In antwoord op Kamervragen laat minister Verhagen ondertussen weten dat de financiering van het bod van het Chinese Xinmao op Draka geen staatssteun is. Hij sprak van een commerciële lening.

Het bedrag van 20,50 euro per aandeel dat Xinmao biedt wordt gefinancierd door de Chinese bank Minsheng. Volgens Verhagen is dat één van de eerste banken in China die niet in handen is van staatsbedrijven. ‘Er is voor mij geen aanleiding om aan te nemen dat het hier om meer gaat dan een commerciële afweging.’

Verhagen reageert omdat CDA duidelijkheid wilde over de brandbrief die het Franse Nexans naar de Europese Commissie stuurde. Het kabelbedrijf vreest verlies van technologische kennis in Europa.

Volgens de minister heeft Nederland per saldo meer baat van open grenzen dan van het beschermen van onze economie tegen overnames uit het buitenland. ‘Het behouden van een open en aantrekkelijk vestigingsklimaat is derhalve van essentieel belang voor de dynamiek van de Nederlandse economie en dit kabinet zet zich daar stevig voor in.’

Lees ook:China bemoeit zich niet met bod op Draka
Lees ook:Toekomst Draka onzeker
Lees ook:Centaurus trekt zich terug uit Draka
Lees ook:Vijandig bod op Draka redt Chinezen
Lees ook:Strijd om Draka gestreden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.