Kogel is voor Draka door de kerk – filmpje

Met of zonder instemming van Draka zet Xinmao het bod van 20,50 euro per aandeel door.

Topman Du Keron van het Chinese concern liet vandaag tijdens een persconferentie weten dat het de toestemming van de Nederlandse kabelaar niet nodig heeft om de de geplande investering – Du sprak liever niet van een overname – te effectueren.

Xinmao heeft tot 14 februari de tijd om alle administratieve rompslomp rond de overname te regelen. Daarbij plaatste het bedrijf wel de kanttekening dat het onduidelijk is of die tijd voldoende is nu Draka een aandeelhoudersvergadering heeft uitgeroepen.

In reactie op de twijfels van Draka over de financiering laat Xinmao vandaag weten nu de schriftelijke bevestiging te hebben van het hoofdkantoor van China Mingsheng Banking Corporation Ltd., in aanvulling op een eerdere bevestiging van het lokale kantoor van de Chinese bank.

Lees ook:Vijandig bod op Draka redt Chinezen
Lees ook:Gevecht om Draka nog niet gestreden
Lees ook:Xinmao geeft strijd om gefuseerde Prysmian/Draka niet op
Lees ook:Overname Draka onzeker
Lees ook:Geen concurrerend bod op Draka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.