Chinese gevecht nog niet verloren

Het gevecht om kabelmaker Draka in handen te krijgen, is een volgende fase in gegaan. De Italiaanse branchegenoot Prysmian geeft zich nog niet gewonnen en overweegt het bod van euro 17,20 te verhogen. Daarmee halen ze halen bij lange na het het bod niet van Xinmao van 20,50 cash.

Bovendien is de verwachting dat de Chinezen mee gaan in de nieuwe bieding en hun bod simpelweg verhogen, schrijft het Financieele Dagblad vandaag. Mocht Draka voor een niet-Chinese overnamekandidaat kiezen, dan moeten andere zaken dan alleen het geld voor Draka de doorslag geven.

Eerder al waarschuwde een andere bieder op Draka, ‘s werelds grootste kabelfabrikant Nexans, de Europese Commissie voor de negatieve gevolgen van de overname van de Nederlandse kabelaar door het Chinese Xinmao.

Lees ook:D day voor Draka
Lees ook:China bemoeit zich niet met bod op Draka
Lees ook:Draka voorbode van overnamegolf
Lees ook:Kogel is voor Draka door de kerk – filmpje
Lees ook:Geen concurrerend bod op Draka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.