Niet betalen voor product, maar voor gebruik er van (video)

Niet betalen voor een lamp of een stoel, maar voor een het aantal lichturen van de verlichting of het aantal zituren van een stoel.

Dit principe ligt ten grondslag aan ®TurnToo, systeeminnovatie waarbij niet het eigendom van een product wordt verkocht, maar de prestatie ervan.

De gebruiker betaalt voor een vooraf vastgestelde gebruiksperiode. Daarna gaat het product terug naar de producent die het weer als grondstof voor een nieuw product gebruikt.

Een pluspunt van het systeem is dat het gebruik van milieuvriendelijke en hoogwaardige producten aanzienlijk goedkoper wordt.

Omdat producenten eigenaar van het product blijven, neemt bovendien de innovatiesnelheid toe. Mede een reden waarom ®TurnToo is genomineerd voor de Herman Wijffels Innovatieprijs waarvoor dit jaar vanwege het uitzonderlijke hoge niveau 11 bedrijven zijn genomineerd in plaats van de gebruikelijk 10.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Producentenvertrouwen holt vooruit
Lees ook:Opvouwbare stoel spuitgieten – filmpje
Lees ook:Europa werkt aan recycelmaatschappij
Lees ook:Instelbare mal 2e bij Herman Wijffels Innovatieprijs
Lees ook:Geoliede logistiek voorwaarde continuiteït productie

Eén reactie op “Niet betalen voor product, maar voor gebruik er van (video)

  1. Suzanne

    Wat een goed initiatief! Ik hoop dat dit een trend wordt en er steeds meer bedrijven voor deze aanpak zullen kiezen. Veel logischer eigenlijk..Vergt wel een grote omslag in de industriële wereld, maar ik denk dat als er een paar grote ‘jongens’ hiermee beginnen, de rest ook wel over de brug komt. Ben benieuwd!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.