Productie industrie groei weer

De productie in de industrie nam in december opnieuw toe en groeide voor de achttiende keer op rij. De inkoopmanagersindex kwam uit op 57,5 tegen 56,5 een maand eerder. Dit is de hoogste score van de index sinds mei vorig jaar.

De stijging in december wordt verklaard door efficiency van het productieproces en de toegenomen vraag naar geproduceerde goederen.

Om hun productiecapaciteit te kunnen vergroten, namen bedrijven nieuw personeel aan. Ook werd er meer ingekocht en stegen de inkoopprijzen. Keerzijde van deze positieve ontwikkeling is wel dat de levertijden toenamen.

De NEVI Purchasing Managers’ Index is een samengestelde index ontworpen om een algeheel beeld te verkrijgen van de economische activiteiten in de verschillende industrieën. Een score van de PMI onder de 50,0 geeft daling van de industriële activiteit aan, een score boven het kritische punt van 50,0 duidt op een groeiende economie. Een score van 50,0 duidt erop dat er geen veranderingen hebben plaatsgevonden. Hoe groter de afwijking van 50,0, hoe groter de mate van verandering in de index is.

Lees ook:Plaatbewerkers iets minder positief
Lees ook:Weer meer orders voor industrie
Lees ook:Productie industrie daalt weer
Lees ook:Industrie voor het eerst in 6 maanden weer in de lift
Lees ook:FDP-branchebarometer: plaatbewerking groei nog steeds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.