Siemens Award inspireert (maak)industrie

Een machine die onder meer busjes klaarzet zodat een robot die in een keer kan oppakken met een speciaal daarvoor ontwikkelde uitneemarm. De Hinge machine, die wordt gebruikt bij een spuitgietinstallatie voor de automotive industrie, is een van de inzendingen voor de Siemens Award.

Inspireren tot nieuwe toepassingsmogelijkheden. Dat beoogt Siemens met de prijs die volgend jaar wordt uitgereikt aan het meest vernuftige gebruik van de het PLC-besturingssysteem, SIMATIC S7-1200. We willen industriebreed bedrijven op ideeen brengen, zegt Herm Brunott, projectmanager industrial automation bij Siemens.

En voorbeelden zijn er genoeg, blijkt uit de inzendingen. Op de lijst staan vernieuwende vindingen als een botsabsorber (een verrijdbare wegafzetting), een restaurantlift, een plastic recyclingfabriek, fietsverhuursysteem, een alarmsysteem, een slagroombeluchter, een kopkantlasser en bediening van onder meer de brug van de Eendracht.

‘Door mee te doen aan de Award kunnen bedrijven – nieuwe -  klanten laten zien wat ze als specialist met deze applicatie kunnen. Hoe breed de toepassingsmogelijkheden zijn. Ze kunnen zich profileren als trendsetter op het gebied van industriële productieautomatisering’, zegt Brunott.

Voorsprong op concurrentie

Aanleiding tot het organiseren van de award is de marktintroductie van een nieuw hardware platform, SIMATIC S7-1200. ‘Het is de modernste PLC die momenteel op de markt is’, zegt Brunott.

‘En ook nog eens heel scherp geprijsd: 145 euro, inclusief geïntegreerde webserver.’ Met behulp van de nieuwe TIA-portal software, waar Simatic Step 7 Basic onderdeel uitmaakt, zijn de PLC’s en de panels te programmeren.

‘Technisch gezien is dit het beste op het gebied van engineering software wat er op dit moment te koop is.’ Intuitieve software noemt Brunott het. ‘En met een ongekend bediengemak. We zijn de Apple onder de PLC-software, zeggen we wel eens gekscherend.’

Bij alle nieuwe producten en diensten die Siemens ontwikkelt, staat de klant centraal. ‘Onze inzet moet er op gericht zijn dat afnemers concurrentievoorsprong op hun eigen markt behouden en verder uitbouwen’, maakt Brunott duidelijk.

‘Elke engineeringsfase verloopt met de PLC’e en software sneller. Ook lopen bedrijven bij het in bedrijf stellen van machines en apparatuur niet tegen fouten aan die in een eerder stadium voorkomen hadden kunnen worden. Per saldo neemt daardoor de engineeringtijd af waardoor de time to market korter is. Voor bedrijven essentieel om in een competatieve markt te kunnen excelleren.’

Prijzen

Deelname staat open voor elk bedrijf dat een aansprekende toepassing voor het besturingssysteem heeft ontwikkeld.  Nog tot 31 december van dit jaar kunnen er voorbeelden worden ingezonden. Siemens organiseert de award, maar heeft geen invloed op de uitkomst.

Alle deelnemers aan de award ontvangen een gratis KP300-panel. De winnaar maakt kans op een bedrag van 5.000 euro aan Simatic S7-1200 producten. Voor de nummer twee en drie is dat respectievelijk 3.000 en 1.000 euro. Onder degene die zijn stem uitbrengt, worden drie  S7-1200 Starter Kits verloot. De prijsuitreiking is in februari 2012.

Beeld: Van Egmond Industriële Automatisering, Hebo Engineering en Siemens

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Stem mee op de Apple onder de PLC-software
Lees ook:Siemens zet mes in 15.000 banen
Lees ook:Toughpad: sterke tablet voor industrie (video)
Lees ook:Industrie strijdt om 1e IndustrialSocialMedia Award
Lees ook:Onderzoek Saxion stimuleert energiebesparing industrie

Eén reactie op “Siemens Award inspireert (maak)industrie

  1. jessica

    leuk

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.