Groenten en fruit drogen levert energie op

Gemak dient de mens. Na het werk even gauw de supermarkt in om een graai te doen in de koelvitrines waar de keuze aan kant-en-klare versproducten te over is. En net als jij zit dan half Nederland ‘s avonds aan de vlugge maaltijd.

Jij en ik zijn niet de enige zijn die dit steeds vaker doen. Die groep ‘mede-consumenten’ groeit.

t

En omdat we allemaal verwachten dat het assortiment vaak wisselt, ontwikkelt de vraag zich in een razendsnel tempo. Een goudmijn voor fabrikanten van was- en droogmachines van vers groenten en fruit.

Ze ontwikkelen moderne machines met een zo klein mogelijke footprint, een hoge capaciteit en een laag energieverbruik. Met name dat laatste is belangrijk. Elke winst die in het energieverbruik wordt geboekt, vertaalt zich direct terug in een grotere winstgevendheid.

En er zijn zelfs machines die energie opleveren. Feltracon Food Processing Solutions heeft een lijn centrifuges ontwikkeld met Mitsubishi Electric frequentieregelaars die snel op toeren komen. De ingebouwde regeneratieve functie zorgt er voor de remenergie wordt teruggeleverd aan het energienet.

Lees ook:Kat kan licht in koelkast niet aandoen
Lees ook:Koelkast werkt op magneet
Lees ook:Twitter voor industrie basis voor samenwerking
Lees ook:Nieuw rubber geleidt bijna net zo als metaal
Lees ook:Duitse fabrieksorders onverwachts in de lift

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.