Kunstig Wikipedia – filmpje

Met moeder aarde in gedachten is deze installatie zeker niet gemaakt. Het kost namelijk heel wat papier om alle Wikipedia-bijdragen van één avond te printen, inclusief het daarbij behorende commentaar.

Daarvoor waren 18 printers nodig. De installatie werd gemaakt door twee kunstenaars ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van Wikipedia. Wat de papierverspilling nuanceert is dat er een zeer klein formaat papier is gebruikt en dat het om een eenmalige ‘kunstactie’ gaat.  En wij van de redactie van het IndustrieBlog kunnen ons bijna niet voorstellen dat de creatieve bedenkers op een of andere manier het papier weer hergebruiken. Want zeg nou zelf, dit is toch een bron van inspiratie.

Wikipedia’s 10th Anniversary from Dean McNamee on Vimeo.

Waar bent u werkzaam?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...


Lees ook:Milieubewust met plastic rijden (video)
Lees ook:DHV bouwt energiebesparende installatie
Lees ook:Minister Verhagen: ‘Geen subsidies meer rondgieteren’
Lees ook:LG produceert als eerste grootschalig flexibele schermen
Lees ook:Oogje op… industrie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.