Groene ondernemers bekritiseren beleid Verhagen

Het ontbreekt de regering aan een consistent investeringsklimaat voor groene energieproductie. Bovendien wordt er te weinig geld gestoken in stimulering van duurzaam ondernemerschap.

Dat vinden duurzame ondernemers die werden ondervraagd voor de PwC Duurzaamheidsbarometer. Daaraan deden 213 Nederlandse beleidsmakers mee op het terrein van duurzaam ondernemen. Zij kwamen gezamenlijk tot de slotsom dat het kabinet geen duurzame ambitie uitstraalt.

Het is niet de eerste keer dat de politiek een onvoldoende voor duurzaamheid krijgt. Meerdere green adepts, waaronder Wubbo Ockels, vinden dat Nederland wel een tandje mag bij zetten bij het gebruik van duurzame energie.

Ockels, die nu hoogleraar duurzaamheid is, heeft zich aangesloten bij het initiatief van inmiddels 54 professoren die actie voeren tegen de bouw van nieuwe kolencentrales in Nederland. Ze hopen energiebedrijven te bewegen voor duurzame energie te kiezen.

Minister Verhagen

Ook duurzame ondernemer, Anne-Marie Rakhorst liep eerder al te hoop tegen het het beleid van minister Verhagen Ze vindt dat er in Den Haag weinig tot niets gebeurt. Volgens Rakhorst doet Verhagen stoer met een plan dat inhoudelijk weinig voorstelt en waarin er zelfs een rol is weggelegd voor kernenergie.

In een Kamerbrief schreef de bewindsman eind vorige week nog dat het kabinet kernenergie als logische keuze ziet in de overgang naar duurzame energie.

Hoe duurzaam is uw bedrijf?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:Minister Verhagen toont te weinig lef!
Lees ook:Bedrijven verplichten zelf duurzame energie op te wekken
Lees ook:Verhagen in de bres voor ondernemers – filmpje
Lees ook:Industrie roept op tot krachtig beleid
Lees ook:MInister Verhagen in lijn met Obama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.