PvdA in Zuid-Holland wil onderzoek naar Odfjell

De PvdA van Provinciale Staten van Zuid-Holland wil onafhankelijk onderzoek naar de situatie bij het tankopslagbedrijf Odfjell dat sinds gisteren vrijwel helemaal stil ligt.

Dit bericht de NOS vandaag.

Terugkeren van reces
De PvdA wil dat Gedeputeerde Staten opdracht geeft tot een onderzoek. Er moet snel duidelijkheid komen of anders wil de partij dat Provinciale Staten van reces terugkeren om over de ontstane situatie te debatteren.

De D66-fractie in het Zuid-Hollandse provincieparlement wil tekst en uitleg van chemiebedrijf Odfjell en toezichthouder DCMR over de ontstane situatie, aldus de partij op de website.

Herstelplan
Na een gesprek vrijdagmiddag met DCMR Milieudienst Rijnmond en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond liet de directie van Odfjell weten het bedrijf binnen 24 uur stil te leggen en te gaan werken aan een herstelplan.

Zo worden alle brandblussystemen en koelvoorzieningen op het terrein getest. Ook krijgen 140 tanks nieuwe leidingen.

Veiligheid omwonenden
De bekendmaking kwam na een meerdere incidenten die zich met betrekking tot de veiligheid op en rond de terminal hadden afgespeeld.

De puinhoop bij het chemische opslagbedrijf is veel groter dan de onderneming ooit wilde toegeven. De veiligheid van honderduizenden omwonenden was jarenlang in het geding, blijkt volgens het AD uit geheime rapporten.

Lees ook:Ruim helft tanks van Odfjell leeg
Lees ook:Risicobedrijven Rotterdamse haven in beklaagdenbankje
Lees ook:Brabantse politiek komt in actie voor Organon
Lees ook:IJs reinigt water
Lees ook:Situatie Japan raakt DSM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.