Duurzame fabriek van de toekomst

Hoe ziet de duurzame fabriek van de toekomst er uit? Dat is het centrale thema 7 april as. tijdens de door Onexis georganiseerde Industrial Innovation Tour.

Op het programma staat onder meer het door ingenieursbureau Witteveen + Bos ontwikkelde computermodel waarmee op basis van het product en het bijbehorende proces de inrichting van een gesloten keten kan worden gesimuleerd.

Het model toont de plekken waar zich problemen voor kunnen doen en stelt de gebruiker in staat hiervoor duurzame oplossingen aan te dragen. Ook het effect van de keuze op en rond de productielocatie wordt zichtbaar. Daaruit kan bijvoorbeeld blijken of een windmolen voor het opwekken van energie een goede oplossing is, afgezet tegen de energiebehoefte van het proces.

Concurrerend

Ook nog in april organiseert Onexis nog meerdere bijeenkomsten over industriële en technologische innovatie. De distributeur van technische materialen wil bedrijven daarmee laten zien wat de belangrijkste tendensen zijn en welke mogelijkheden dat hen biedt.

De insteek is daarbij heel praktisch, vertelt Theo Schiebroek van Onexis. ‘Dit zijn de belangrijkste ontwikkelingen van dit moment en met de technische apparatuur die nu al op de markt is, kun je daar als bedrijf op inspelen. Juist in het kunnen maken van die vertaalslag zit voor ons een belangrijke meerwaarde.’

Het versterken van de concurrentiepositie van bedrijven moet daarbij het uitgangspunt zijn, vindt Schiebroek. ‘De focus ligt op het ‘slim’ inrichten van processen, zowel wat betreft de logistiek als inkoop. Hoe kunnen bedrijven voorraden optimaal beheersen tegen minimale kosten en hoe kunnen ze hun efficiënt inkopen zodat ze door bijvoorbeeld leveranciersreductie kosten kunnen verlagen.’

Daar gaat het volgens Schiebroek om. ‘Daarin onderscheiden we ons duidelijk van andere technische distributeurs. ‘Onze kracht is dat we als gespecialiseerde groothandel tendensen in beeld brengen en de vertaalslag maken naar slimme concepten die bedrijven uiteindelijk in staat moeten stellen concurrerender te zijn.’

Deelname aan het event Factory of the Future vindt op 7 april plaats in Futureland Maasvlakte 2. Deelname is gratis, aanmelding kan via de website van Onexis.

Lees ook:Duurzame krachtenbundeling MKB op 3 maart (video)
Lees ook:Twitter eenrichtingsverkeer voor industrie
Lees ook:Industrieel toeleverancier Addit richt strategische focus op sociale media
Lees ook:Industriële marketing basis voor concurrerentiekracht
Lees ook:Thema’s Innovation Tour: duurzaamheid en kostenbesparing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.