Modal shift of mental shift

Nederland ontkomt niet aan modal shift, waarbij goederen worden overgeheveld van het wegvervoer naar de binnenvaart en het spoor. Willen we nu en in de toekomst de al maar aanzwellende verkeersstromen het hoofd kunnen bieden.

Daar zijn vriend en vijand het over eens. Maar moeten ladingeigenaren vrijwillig de overstap maken, zoals Heineken die kratten bier per binnenvaartschip gaat vervoeren. Of moet de overheid het afdwingen. Dat is de vraag die de voor- en tegenstanders bezig houdt.

Stof genoeg voor het Havendebat 2010 dat 30 november in Rotterdam plaatsvindt. Wat weerhoudt ons van modal shift, welke barrieres moeten worden opgeruimd en welke kansen laten we zomaar liggen? Dat zijn de vragen die tijdens het debat aan de orde komen met als overkoepelend thema: modal shift = mental shift.

Lees ook:Weinig trucks op tweede maasvlakte
Lees ook:Afnemende crisis, aanzwellende files
Lees ook:Minister Verhagen toont te weinig lef!
Lees ook:Heineken zoekt het water op
Lees ook:Na Heineken gaat ook Mercedes het water op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.